Bruid ziek, weersverwachting hele dag regen

Waargebeurd verhaal. Ja echt. Toen ik trouwde werd ik twee weken van tevoren gezegend met een zware keelontsteking. Er werd inmiddels geadviseerd om alles af te blazen en op een andere datum te plannen. Maar ik wilde daar niets van weten. Dus zoveel mogelijk opgelapt, maar wel nog aan de antibiotica en een flinke paracetamolspiegel werd mijn haar gedaan en keek ik naar buiten. Regen. Maar dan echt regen regen. Geen ik-kan-wel-zonder-paraplu-naar-buiten-regen maar serieus regen. De heeeeeele dag. Familie en vrienden roepen elk jaar weer: weet je nog dat het zo hard regende en dat je ziek was. Uhhuuh, ja dat weet ik nog. 

Waarom ik dit vertel? Want het is nu niet bepaald een beeld dat je hebt van een perfecte trouwdag. Dat is nu eigenlijk net het punt. Je hebt een bepaald beeld van je trouwdag. In elk geval de dames onder ons. Droomde jij vroeger niet over hoe je er uit wilde zien als je ging trouwen. Met je mooie jurk en de leukste man naast je? Ik wel. En het is ook allebei goed gelukt. Al 25 jaar 🙂

Maar omdat ik op deze dag zoveel mogelijk energie moest besparen om de dag uberhaupt door te komen, hebben wij nooit locatiefoto’s gemaakt. Een binnenlocatie was er wel, maar was te ver weg om het voor mij haalbaar te maken. Buiten even snel toch een paar foto’s maken was geen optie. Het regende gewoonweg veel te hard. Overigens de dag ervoor en de dag erna niet 😉 

Wat is eigenlijk mijn punt?

Ja, wat is eigenlijk mijn punt? Ondanks dat het weer en mijn gezondheid roet in het eten gooide, hebben we namelijk een prachtige dag gehad. Het feit echter dat we die foto’s met zijn tweeen in onze mooie kleding op een toffe locatie niet hadden, heeft me dan weer wel een tijdje dwars gezeten. Mijn mooie jurk alleen te zien op de officiele momenten met iedereen er om heen. Geen details van onze kleding. Geen kijk-elkaar-eens-diep-in-de-ogen-foto’s. Tsja…..

En dus is mijn punt dat ik als geen ander weet hoe belangrijk het is om een mooie maar vooral volledige herinnering aan je trouwdag te hebben. Dat alles vastgelegd moet worden, ook als de situatie (enige) aanpassing vereist. Mocht er zich zo’n situatie voordoen (en ja ik was dan toevallig wel weer een heel extreem voorbeeld) dan zorg ik er met alles wat ik heb voor dat er hoe dan ook foto’s van jullie tweeen komen. Dat moet gewoon. 

Maar laten we uitgaan van gezonde bruidsparen en normaal weer, de meest voorkomende situatie. Buiten de officiele momenten van jullie trouwdag dring ik altijd aan op een qua tijdsplanning ruim genomen locatieshoot. Vaak wordt dat er ‘nog even tussendoor’ gepland. Maar juist die foto’s met zijn tweeen, waar jullie in een mooie omgeving even alle aandacht voor elkaar hebben, zijn zo heerlijk om op terug te kijken. Geen kuddes mensen erbij, maar gewoon jullie en ik en een locatie. Geloof me, het maakt je trouwdag af.

Kies mij, kies mij (als trouwfotograaf)

Ik weet dat fotografie heel vaak het sluitstuk van de begroting is. Ik weet ook dat je begint met een soort van budget hoeveel het ongeveer allemaal gaat kosten. Ik weet ook zeker dat je in de loop van de planning van jullie dag het budget drie keer opnieuw bekijkt 😉 Uiteindelijk, laten we eerlijk zijn, kun je je geld maar 1 keer uitgeven. Het is allemaal duur genoeg.

Maar vergeet niet dat het vastleggen van jullie dag uiteindelijk datgene is dat overblijft in de vorm van het trouwalbum en de foto’s. Toch? En de liefde die jullie voor elkaar hebben. Dat blijft ook. 

Misschien kunnen we elkaar een keer live ontmoeten. Bij mij thuis of bij jullie thuis, in een leuk cafeetje of misschien zelfs wel op de trouwlocatie zelf. Dan vertel ik hoe ik werk, en wat jullie van mij kunnen verwachten en vertellen jullie wie jullie zijn, wat jullie bezighoudt, over de dagplanning en de voorbereidingen. Lijkt me leuk!  

 

 

Kortgezegd:

  • plan ruim de tijd in voor jullie foto’s op locatie
  • geniet van je dag ook als het regent 😉 
  • trouwreportages zijn inclusief een mini album
  • op verzoek maak ik met liefde een groot trouwalbum. Vraag naar de aantrekkelijke prijs daarvan!
  • natuurlijk vertellen jullie me alles over jullie dag tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek 

Lisa Muller Pinksterbloem erf 12 1706 AG  Heerhugowaard lisamullerfotografie@gmail.com