It all runs in the family

 

De aanleiding voor een familieshoot is meestal een verjaardag, een zoveeljarig huwelijk of een familieweekend. In deze tijd is iedereen gehaast, we hebben absoluut geen tijd voor ‘onnodige’ zaken en jagen vrolijk door het leven. Of vermoeid. Veel mensen proberen te onthaasten, af te kicken van hun social media verslaving of kiezen voor een leven in een ander land waarbij ze een Bed & Breakfast beginnen om meer tijd voor elkaar te hebben. De keuze voor een ander klimaat kan ik heel goed volgen. Ik lach me altijd suf om die mensen die dan ineens 24/7 bedden aan het opmaken zijn. Maar dapper is het wel.

Oke, maar daar ging het niet om. Ik wilde eigenlijk gewoon zeggen dat het goed is om soms even stil te staan bij wat je hebt. Of, helaas soms, wat je nu nog hebt. Ik wil hier niet een heel droevig verhaal gaan ophangen ofzo, maar soms staat je wereld ineens totaal onverwacht 180 graden de andere kant op. Dat zijn momenten waarop de excuses niet meer tellen. Ik moet eerst afvallen voordat ik op de foto ga. Ik heb de eerste zes maanden nog geen tijd om een uurtje een fotoshoot te doen met de familie. Mijn werk, het is echt te druk. Want op het moment dat het er echt toe doet, zou het zo ontzettend fijn zijn als je kunt zeggen: wat goed dat we toen tijd voor elkaar gemaakt hebben.

Niemand heeft tijd voor de hamburgerknuffel

Oke, ik speelde daar natuurlijk wel even advocaat van de duivel. Maar het feit blijft dat we vaak druk zijn met allerlei zaken en vergeten dat we bij een familie horen en dat je een gezin hebt met misschien wel 1, 2, 3 of meer kinderen. Hoe vaak denk jij eigenlijk voordat je iets doet met je kind: “Ik moet eigenlijk eerst nog even”. Of spring je direct op als je kind je vraagt voor een potje voetbal 😉

Ik daag jullie dus bij deze uit. Maak eens tijd voor een uurtje quality time. Jullie ja. Met mij. We gaan rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en daarna weer door naar de volgende opdracht. Niet omdat het moet zoals Herman van Veen zong, maar in dit geval omdat het kan. En omdat het een waardevol iets is. En je er superleuke foto’s aan overhoudt. Tenminste, als je de hamburgerknuffel tot een goed einde weet te brengen….anders is alles voor niets geweest.

Let er trouwens op dat er vanaf prijzen gelden voor deze shoots. Een gezinsshoot voor maximaal zes personen kost € 185 euro maar voor groepen vanaf zeven personen gelden andere prijzen.

Social Media en portretfotografie

Denk je nou, je kunt het allemaal leuk vertellen maar ik heb serieus alleen wat foto’s nodig voor mijn Tinder, Twitter, Insta of Linkedin account. Ik heb goed nieuws. Dat kan ook! Ook als je de schoolfoto’s van je kinderen dit jaar kansloos niet leuk vond, ga ik je wel blij maken. Voor een korte shoot betaal je niet de hoofdprijs, € 65 euro per persoon, en maak ik een aantal portretfoto’s van je die je op hoge resolutie ontvangt en rechtenvrij kunt gebruiken. 

Klein addertje onder het gras

Nouja, dat valt op zich wel mee, maar wel goed om even te melden dat ik slechts een beperkt aantal gezins- en familieshoots per jaar plan in de weekenden. Op doordeweekse dagen heb ik het hele jaar door mogelijkheden, maar omdat ook ik een gezin heb waar ik mijn tijd, aandacht en energie in wil steken, heb ik besloten dit jaar minder familie- en gezinsshoots te plannen in de weekenden. Vorig jaar was ik in het mooie seizoen (lees voorjaar, zomer en de nazomer) veel op pad met ‘het’ gezin. Alleen in de praktijk bleek dat vaker een ander gezin te zijn dan mijn eigen.

Neemt niet weg dat ik met veel liefde deze shoots verzorg, dus zorg gewoon dat je op tijd boekt. Dan komt het vast goed!

 

Kortgezegd:

  • let op de verschillende tarieven voor gezinnen van max 6 personen en groepen >7
  • all-in prijs zonder verplichtingen of nabestellingen
  • digitale bestanden via wetransfer 
  • op verzoek een supertof mini album met de leukste door jullie uitgekozen foto’s
  • geen geposeer maar gewoon gezellige aandacht voor elkaar, dat geeft het beste resultaat
  • social media shoot en alleen portretfotografie € 65/persoon voor een korte shoot

Lisa Muller Pinksterbloem erf 12 1706 AG  Heerhugowaard lisamullerfotografie@gmail.com