MIJN WERKWIJZE

 

ZWANGERSCHAPSSHOOT

 

 

Om te beginnen, we hebben geen haast! Er staat bij “tarieven” dat we ongeveer 2 uur bezig zijn. Dat is slechts een ruwe schatting. Ik hou ervan om tussendoor lekker even te praten, je te leren kennen, je verhaal te horen. Daarbij ben je al in het laatste trimester van je zwangerschap. Laten we eerlijk zijn, alles wordt wat zwaarder, gaat wat minder snel. Dus logisch dat we een zwangerschapsshoot niet even snel afraffelen. We nemen de tijd.

 

 

Mijn uitgangspunt is een op maat gemaakte zwangerschapsreportage die aansluit bij wat bij je past qua stijl en locatie. Dat betekent dat ik erachter moet zien te komen wat jij mooi vindt. Ik vraag mijn modellen vaak om een klein moodboard te maken met foto’s die ze mooi vinden. Je vindt tegenwoordig overal beeldmateriaal dus dat is een mooie en vlotte manier om achter jouw stijl te komen. Vervolgens gaan we met dat moodboard samen een locatie bepalen en stuur ik je een PDF met een stappenplan. Dit stappenplan kun je per pagina volgen en er staat uitgebreid in beschreven wat je qua kleding en styling kunt doen voor het meest perfecte resultaat.

 

Na een goede voorbereiding en de shoot zelf nemen we afscheid en kun jij gaan uitrusten van je harde modellenwerk. Ik stuur je op de dag zelf altijd een sneakpreview en na ongeveer een week lever ik je de hele serie (50+ bestanden) via wetransfer. Je krijgt dan via de email een link waarbij je heel gemakkelijk alle bestanden op je computer, tablet of mobiele telefoon kunt downloaden. Super easy.

 

In ons dagelijks leven maken we veel foto’s. Vooral met onze mobieltjes. Hartstikke leuk want ook op die manier leg je mooie momenten vast. Toch is het jammer dat we bijna nooit meer foto’s laten afdrukken. Tegen een meerprijs kan ik een mooi mini album voor je maken. Dat zijn kleine albumpjes van 15 x 15 cm met een selectie van de mooiste foto’s uit de serie. Meestal maak ik een opzetje en kun je wijzigingen aanbrengen als je foto’s wil wisselen.

 

 

 

 

NEWBORNSHOOT

De newbornshoot, wanneer plan je die? Na jaren van ervaring, op persoonlijke basis én als fotograaf ben ik er van overtuigd geraakt dat die het beste plaatsvindt ergens tussen dag 7 en 21 na de geboorte van je kindje.

 

De eerste week staat in het teken van wennen en drukte. Wennen aan je nieuwe rol met alles wat daarbij komt kijken. Drukte vanwege alle aandacht van familie en vrienden, wellicht de slapeloze nachten en het ritme dat er nog niet is. Er gebeurt van alles. En juist daarom stel ik de shoot het liefst even een paar dagen uit.

 

Je kindje is na 7 dagen nog steeds heel erg klein en het is voor jezelf gewoon extra lekker en relaxt als je al een beetje weet hoe je kleintje zich het meest comfortabel voelt. Dus neem die eerste week lekker om te wennen, laat mij weten dat je bevallen bent en dan gaan we ontspannen aan de slag. Zorg wel dat je op de dag van de shoot verder geen kraamvisite of andere meekijkers uitnodigt. De ervaring leert dat zo’n shoot niet alleen voor je kindje maar ook voor jezelf toch energie kost.

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk hier naar de newbornshoot van baby Naud.

BABYSHOOT

Een babyshoot is te boeken vanaf een week of 12 tot ….. wanneer jij wil.  We zijn natuurlijk allemaal verliefd op al die pasgeboren kleine babytjes. Maar een baby van 3 maanden, 6 maanden of welke leeftijd maar ook, die kan schateren van het lachen, reageren op dingen die je doet, zelf zitten, kluiven op handjes en voetjes, knuffelen met het favoriete knuffelbeestje (of met papa of mama…), daar word je toch ook blij van? En dus is een fotoserie van een wat ouder babytje ook een goed idee!

 

We kunnen voor deze shoot weer een mooie locatie opzoeken,  maar het kan vanzelfsprekend ook thuis.

 

En ook nu geldt natuurlijk dat we alle tijd nemen. Om je kindje zo gezellig mogelijk op de foto te krijgen, hou ik bij het tijdstip natuurlijk rekening met ochtend- en middagslaapjes. En bij ziek en zeer verplaatsen we de shoot vanzelfsprekend naar een geschikter moment.

 
 

 

Ben je enthousiast over mijn werkwijze? Heb je zin om samen met mij aan het werk te gaan?

5 + 3 =