Bijzondere locaties met prachtig licht

 

Een mooie locatie, zorgvuldig uitgezocht en passend bij jouw stijl en persoonlijkheid gecombineerd met daglicht. Dat kenmerkt een zwangerschapsreportage op locatie en kortgezegd is dat mijn passie. Zwanger zijn is bijzonder, wonderlijk, bijzonder wonderlijk en dat moet natuurlijk gewoon vastgelegd worden. Als herinnering voor later. En dat doe je natuurlijk op een schitterende plek.

Ik kom graag in de bos- en duingebieden van Egmond, Schoorl, Bergen en Petten, maar ook meer in de richting van Hoorn en Enkhuizen zijn schitterende locaties. Mijn voorkeur gaat wel uit naar plaatsen waar niet hele hordes wandelaars enzo voorbij komen tenzij je een superstoere shoot midden in het centrum van Alkmaar wil doen. Want ook dat is ontzettend leuk. Dat is voor de durfals onder ons πŸ˜‰ En elke locatie die jij zelf nog bedenkt hoor ik graag van je.

Β 

Aantrekken en meenemen, zwangerschapskleding

 

Nu je je shoot geboekt hebt, begint het nadenken over wat je mee neemt en wat je op de dag zelf aan trekt. Om te beginnen: de dag van de shoot trek je iets aan dat lekker zit. Gewoon waarin je je fijn voelt. Meestal is dat niet knellende kleding. En dat komt mooi uit want als je nog wat blote buik-foto’s er bij wil dan heb je alvast geen zichtbare striemen van te strakke kleding. Opgelost.

Verder neem ik van die mooie jurken mee en dan kun je ter plaatse bekijken welke kleur en welke stijl jurk het beste bij je past. Soms daag ik je uit om er eentje te proberen waarvan je denkt: oh dear maar waarvan ik dan zie hoe het resultaat wordt. Ik zou zeggen: doe eens gek πŸ˜‰ Wat je eigen kleding betreft: je ontvangt van mij na het boeken van je zwangerschapsreportage altijd een pdf-je met daarin tips en adviezen over wat mee te nemen. Wat moet je zeker meenemen en wat kun je meenemen. Dat zijn twee verschillende dingen heb ik inmiddels geleerd in al die jaren. De ene zwangere houdt van zekerheid en sleept haar hele kledingkast en baby accessoires mee. De ander kiest voor eenvoud en houdt het bij een plastic tasje. Ik vind alles goed met de kanttekening dat we bij een enorme hoeveelheid kleding waarschijnlijk enige prioriteiten moeten stellen πŸ™‚Β 

 

Kom, ze kennen ons hier toch niet πŸ˜‰

Gaan we ook poseren?

Ingewikkelde vraag. Ja, we gaan poseren. Nee, we gaan niet poseren. We doen het allebei niet en we doen het allebei wel. In het begin is het misschien even wennen, maar ter plaatse op locatie ga ik je eerst rustig uitleggen wat je moet doen. Hoe je mooi kunt staan. Hoe je je benen zo neer zet en je armen zo houdt dat je buik mooi(er) uitkomt. Ik leg je uit dat je niet steeds in de camera hoeft te kijken. Gaandeweg de shoot, de een wat sneller dan de ander, voelt iedereen zich op zijn gemak. Haar gemak vooral. Ik werk met vragen en wat opdrachten zodat jullie (als je partner mee is gekomen) niet het gevoel hebben dat je de hele tijd opgeprikt op de foto moet. Als jullie mijn leiding hierin volgen, dan zul je merken dat het er volkomen ontspannen en relaxt aan toe gaat.

 

Reserveren, is dat nodig?

Een zwangerschapsshoot reserveren is niet nodig. Een zwangerschapsreportage boeken is wel heel hard nodig. Voor jezelf. Omdat je anders niet die herinnering aan je zwangerschap hebt. Vind je het moeilijk om op de foto te gaan? Houd dat je tegen? Het is niet nodig. Ik bereid je vanaf het moment van boeken voor op dat wat komen gaat. Het wordt mooi!Β 

Β Ga je mee? Dan gaan we samen!

Nog een laatste tip

Omdat we in Nederland soms wat minder stabiel weer hebben, plan ik het liefst twee data in. Eentje voor het echie, er vanuit gaande dat het weer gewoon mee werkt. Eentje als backup datum. Als het op de eerste datum te slecht is hebben we in elk geval op korte termijn nog een andere dag. Te lang vooruit plannen is met zwangere dames niet altijd mogelijk πŸ˜‰

Natuurlijk kunnen we ook uitwijken naar een binnenlocatie maar daar zitten over het algemeen wel extra kosten aan verbonden. Als je dat geen probleem vindt, is dat absoluut ook een hele goede optie. Sowieso ontfutselen we tegen die tijd elkaars telefoonnummers even zodat we contact kunnen houden via de app.

 

 

Tot slot nog even iets heel anders, geboortefotografie

Het idee dat er ‘een vreemde’ tijdens je bevalling foto’s maakt, tovert bij menigeen denk ik een paar fronsende wenkbrauwen op het gezicht. Want waarom zou je daar nu foto’s van willen? Als ik even uit eigen ervaring spreek kan ik me niet alles meer herinneren meer van mijn eigen bevallingen. Misschien is dat deels ook wel goed πŸ˜‰ maar het grappige is dat mijn man weer dingen weet te vertellen die echt volledig langs me heen zijn gegaan. We maken allemaal reportages van bijzondere momenten in ons leven om het ons later te herinneren. Ja, dat ging zo en kijk dat: dat was ik helemaal vergeten….Dat soort kreten πŸ˜‰Β  Ik kan me inmiddels voorstellen dat mensen ervoor kiezen om (een deel van) de bevalling om te zetten in beeld.
Dus geboortefotograaf? Nee, ik heb het zelf nog niet eerder gedaan. Het is een absoluut bucketlist-dingetje. En om met Pippi Langkous te spreken: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan πŸ™‚Β  Mocht je ineens heel sterk de behoefte voelen om je bevalling vast te laten leggen……