Keep calm

en schrijf over jezelf 🙂

Ik ben Lisa, geboren in Amstelveen maar opgegroeid in Heerhugowaard waar ik nagenoeg altijd heb gewoond, op een vierjarig Fries avontuur na. Na 16 jaar fotografie de balans opmakend kan ik in alle oprechtheid zeggen dat ik echt van dit werk hou. De mensen die ik ontmoet, de plaatsen waar ik mag fotograferen en de spontaniteit in elke shoot.

Ik waardeer en koester het vertrouwen dat ik krijg om een belangrijk moment vast te leggen. De liefde tussen mensen maar ook de schoonheid van de ‘tussen’-momentjes. Juist díe momenten, waarin je net even vergeet dat ik er ben, die zijn prachtig en leveren pure en hele waardevolle beelden. Ik wil foto’s voor je maken waarin je jezelf herkent maar waarin je ook ziet hoe ik jou zie. Iedereen is fotogeniek, alhoewel ik merk dat mensen dat vaak ontkennen of niet (willen) geloven. Laten we het dan foto uniek noemen. En daarmee wil ik eigenlijk zeggen: ik vind jou mooi, nu jij nog. Wees lief voor jezelf, wees niet te kritisch op jezelf en geniet – met het oog op deze website – zoveel als mogelijk van het wonder dat zich voltrekt in jouw lichaam.  En laat mij het vastleggen. Ik doe het met liefde!

 

 

Hoe het ging

Van hobby naar werk

 

Ik ben eigenlijk opgeleid als juridisch secretaresse waarbij ik werkzaam ben geweest bij de Reclassering, de Rechtbank, enkele gevangenissen en een advocatenkantoor. De wetgevende kant vanuit verschillende invalshoeken. Super leuk om te doen maar ik wilde toen ik zwanger was van mijn oudste zoon fulltime mama zijn. Nadat mijn tweede zoon was geboren en we na een paar maanden slapeloze nachten alles weer een beetje op de rit hadden, vond ik het fijn om mijn hobby fotografie wat serieuzer op te pakken. Enerzijds om even uit de kindertjes te stappen, anderzijds om te kijken of ik daar een leuke parttime baan van kon maken. De rest is geschiedenis. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt en daar geniet ik nog steeds van!

Onzeker

Ik merkte gaandeweg dat de manier waarop ik werkte mij zelf veel nadenkwerk en stress bezorgde. Vooral met bruiloften en familiefotografie liep ik zeventien jaar geleden met lijstjes van plaatjes die ik echt moest maken van mezelf buiten de officiële momenten om. Uren heb ik op internet rondgezworven om leuke ideëen te proberen te onthouden zodat ik een beetje houvast had. Al doende leert men en inderdaad, uiteindelijk kreeg ik er een lijn in. Maar nog steeds had ik het gevoel dat het anders kon en daar ging ik naar op zoek. Voor mezelf. Als je van je hobby je werk wil maken moet het niet krampachtig zijn. Dan is de lol er snel vanaf. 

Techniek

Om de juiste handigheid met mijn camera te krijgen heb ik – naast mijn fotografie-opleiding bij Artiance –  verschillende workshops gevolgd. Dat was een mooi begin. Daarnaast heb ik ook een aantal keer zelf voor de camera gestaan in plaats van erachter en man man wat is dat lastig. Hoe moet je staan, hoe moet je kijken, ik vond het maar ingewikkeld. Ik merk trouwens zelf ook onmiddellijk wanneer mensen gewend zijn om op de foto te gaan. En dat gevoel zal de fotograaf destijds bij mij absoluut niet gehad hebben. Met dat in mijn achterhoofd kwam ik uiteindelijk bij een workshop terecht die precies was wat ik zocht. Een nieuwe techniek die me op het lijf geschreven was. Is eigenlijk, want ik gebruik hem nog altijd. Het goede nieuws is: hij werkt altijd!

Relaxed

De workshop die ik volgde ging over de Beloved Techniek, tegenwoordig noemen ze het Moment Design. Het idee erachter is dat je door middel van het stellen van vragen en het geven van allerlei leuke, grappige maar ook serieuze opdrachten je klanten kunt laten genieten van het moment en het gevoel van op de foto gaan weg te nemen. Vooral dat laatste is belangrijk want als je dat ongemakkelijke gevoel kwijt bent of dat het in elk geval wat op de achtergrond verdwijnt, dan komen er spontante en echte emoties tevoorschijn waarin je bent wie je bent. Jouwe unieke zelf met al jouw mooie “eigen”-aardigheden.

 

Mijn missie

Ontspannen, relaxed en gezellig

Inmiddels zijn we jaren verder, heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld maar blijf ik me vooral altijd richten op mijn doel om de fotoshoot zelf al tot een feestje te maken. Want natuurlijk is het resultaat het belangrijkst, maar dat mooie resultaat behalen we alleen als de shoot zelf gewoon een momentje ‘quality time’ is. En dan maakt het niet uit of je alleen komt, met je partner of met wie dan ook, we gaan er een gezellig, ontspannen fotoshoot van maken waar je met plezier aan terugdenkt. En natuurlijk ontvang je binnen een week die mooie serie foto’s waar alles om begon. Win win toch?

Lieve woorden

Wat zeggen anderen

v

Wendy

Dit was mijn allereerste fotoshoot ooit en eerlijk gezegd vond ik dat best spannend. Maar wat ben ik blij dat ik voor Lisa heb gekozen. Al direct bij het eerste e-mailcontact moest ik lachen om Lisa’s opmerkingen en daardoor wist ik dat zij me tijdens de shoot zou kunnen helpen om te ontspannen. Naar aanleiding van mijn moodboard en wensen kwam Lisa direct met een locatie die perfect bij mijn huisstijl past. In verband met het weer moesten we op het laatste moment even snel schakelen, maar wat ben ik blij dat dat kon, want we hadden uiteindelijk het meest prachtige licht.
Dankzij Lisa werd mijn allereerste fotoshoot een fantastische ervaring! En als enorme bonus heb ik nu een heleboel prachtige foto’s van mezelf die ook nog eens perfect aansluiten bij mijn huisstijl. Voor mijn gevoel ging Lisa echt honderd stappen verder dan we hadden afgesproken en dat is duidelijk terug te zien in het resultaat. Ik ben ontzettend blij met en trots op hetgeen wij samen hebben neergezet. Dank je wel, Lisa!

v

Liam & Sylvira

Wat hebben wij een heerlijke zwangerschapsshoot gehad met Lisa! Direct een prettige sfeer en wat had ze een top ideeën!

v

Bas & Norma

Wij hebben twee foto shoots bij Lisa gehad, een zwangerschapsshoot en een geboorteshoot. We vonden het zeer leuk om te doen, je voelt je enorm snel bij Lisa op je gemak wat maakt dat de shoots echt ontspannen verlopen. Ze heeft erg goede en mooie ideeën voor en tijdens de shoot. En daarnaast maakt ze gewoon echt prachtige foto’s! We zijn heel blij dat we dit hebben laten doen. Lisa bedankt!!

Beauty begins the moment you decide to be yourself

Oké dan 😉

 • Beheerst de kunst van babbelen
 • Kringloopfanaat
 • Zwarte koffie graag
 • Chocola met caramel en zeezout
 • Tuinieren en veel groen in huis
 • Een goed boek of de Flow
 • Reizen? Graag!
 • Poging tot Spaans leren want
 • Gek op Spanje
 • Biologisch vachtvilten
 • Creatief bezig zijn
 • Schilderen
 • Piano spelen
 • JW ♥

Volg je mij al op instagram?