Een zwangerschapsshoot bij je thuis

 

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik gewoon het liefst buiten fotografeer. Daglicht is zo mooi. Het kan soms per minuut verschillen. Zon achter de wolken, of als ie net weer tevoorschijn komt. Of die mooie grijze luchten (ja ook die zijn prachtig). Het verandert de sfeer van je foto onmiddellijk. Elke shoot die buiten plaatsvindt is een verrassing. 

Maar soms liggen de zaken anders. Niet eens omdat je niet op locatie wil maar omdat het niet kan. Of mag. Een zwangerschap kan heel mooi zijn. Is heel bijzonder. Toch lopen de dingen wel eens anders en moet je van je verloskundige rust nemen. Een zwangerschapsreportage op locatie is dan voor het mooie gewoon te veel. Dat kan niet. En dan is een thuisshoot toch een fijne oplossing? Trouwens, als je gewoon, zonder medische indicatie, ook alleen maar thuis een shoot wil doen, kan dat natuurlijk. Ik kom met alle plezier naar je toe om die dikke buik vast te leggen. 

 

Over witte muren, grote ramen en babykamertjes

 

Toch wil ik wel een paar kleine aandachtspuntjes noemen. Want het eindresultaat telt natuurlijk. Omdat ik geen flitsinstallatie mee sleep, fotografeer ik ook binnen zonder flits of extra apparatuur. Dat is op zich geen helemaal probleem maar het betekent wel dat we een ruimte op zoeken waar het daglicht van buiten mooi naar binnen valt. Grote ramen voldoen prima. Dat kan dus ook heel goed op je slaapkamer zijn. Het zou voor een aantal foto’s die ik graag maak ook tof zijn als je een egale muur tot je beschikking hebt. Mocht je onzeker zijn of de ruimte geschikt is, dan kun je me altijd een berichtje sturen. Verder hoeft je huis geen VT Wonen huis te zijn hoor, maar zonder licht wordt het een lastig verhaal. De babykamer vind ik altijd leuk om even mee te pakken dus als die al een beetje op orde is: super leuk! Trouwens, als je toch ook wat buiten wil: we kunnen altijd wat foto’s maken in je tuin of op je balkon. Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het zoals het gaat. Of zoiets….

 

 

Life is truly a miracle….

Een andere binnenlocatie

Overbodig om te vermelden dat het natuurlijk altijd mogelijk is om een zwangerschapsreportage op een andere binnenlocatie te doen dan je eigen huis. Misschien ken je wel iemand met een prachtig herenhuis met van die grote ramen en brede vensterbanken. Of een ander schitterend pand waar je het liefst zelf wel zou willen wonen 😉 Maar nogmaals, als je medisch gezien niet te veel mag doen, dan komt het bij jou thuis ook helemaal goed en heb ook jij zo’n mooie herinnering aan je zwangerschap.

 

Een bad met melk

Overgewaaid uit Amerika, de melkbadsessies oftewel milkbath photography. Misschien nog nooit van gehoord, maar het komt hierop neer. Een zwangere vrouw, een warm bad in een badkamer met licht (!!), melk erin (want dan wordt het water wit en kun je er niet meer doorheen kijken), verse bloemen, en een mooie kanten jurk (daar heb ik er genoeg van voor deze shoots maar misschien heb je zelf ook wel iets heel moois). Tel deze ingredienten bij elkaar op en stop het samen in een bad en je kunt er superleuke creaties mee maken. Leuk toch?

 Lief moederlijf, wat een bijzondere dingen mag jij dragen en ervaren

Hoe pakken we het aan?

Ook voor de zwangerschapsshoots thuis geldt dat we ons goed voorbereiden. Want een goede voorbereiding is het halve werk en leidt tot het mooiste resultaat. En daar streven we naar! Hou voor badsessie-shoots rekening met het feit dat inpandige badkamers niet geschikt zijn. Er moet daglicht binnenvallen. Dus als je die zelf niet hebt, misschien is er iemand in je familie of vrienden- en kennissenkring die zijn badkamer beschikbaar wil stellen.

 

 

Jullie kindje wordt geboren

Het krijgen van een kindje is een unieke gebeurtenis in je leven. Zonder twijfel een van de mooiste. Vanaf het moment dat je wist dat je zwanger was heb je gefantaseerd over hoe je kindje er uit ziet. Daartussen zit nog een heerlijke periode van spulletjes kopen, babykamertjes kijken en controle afspraken. Die hele aanloop naar dat ene moment waar je vanaf het begin op wacht en naar uitkijkt is gewoon heel bijzonder. Om nog maar niet te spreken van het feit dat er gewoon een levend wezentje groeit in jouw lichaam. Dat is meer dan wonderlijk.
Wat tegenwoordig een beetje in opmars is, is geboortefotografie. Ik kan niet uit ervaring spreken, maar het lijkt me een van de mooiste dingen als fotograaf om vast te leggen. Het staat absoluut op mijn to do list. Bucketlist. Dingen die je echt een keer gedaan moet hebben. Jullie weten me te vinden……