In verwachting, het begin

Je zwangerschap is een bijzondere tijd. Een periode die je zonder enige twijfel nooit meer zult vergeten. Al was het alleen al omdat het zwanger raken misschien helemaal niet zo vanzelfsprekend was. Of omdat je zo vreselijk misselijk was. Misschien was je wel net als ik en rook je ineens overal luchtjes van rioleringen en stinkend laminaat (zucht…). Heb je je partner op de vreemdste tijdstippen ijs laten halen? Moest er iemand helpen met het aantrekken van schoenen met een rits 😉
Hoe dan ook, je lichaam is in een aantal maanden enorm aan het veranderen. En ik weet dat jullie allemaal hopen dat dat weer goedkomt, maar dat even terzijde 😉 

Je bent op mijn website terecht gekomen omdat je een zwangerschapsshoot overweegt. Toch? Leuk! 

Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen het resultaat krijgt dat bij haar past, is mijn stijl van zwangerschapsfotografie eigenlijk niet in 1 stijl te vangen. De ene mommy to be wil graag een wat romantischer stijl terwijl de ander liever kiest voor wat stoerder of klassieker. Je kunt ook natuurlijk een voorkeur hebben voor een binnenshoot, alhoewel het gros van mijn reportages plaats vindt op (rustige) buitenlocaties. Het mooie is dat het allemaal kan! In mijn portfolio kun je een goed beeld krijgen van mijn werk. En als jij die aanstaande mama bent die een keer een shoot wil doen midden in het centrum van Alkmaar of Hoorn of op een andere hele bijzondere locatie, meld je dan sowieso! Ik heb een mooi voorstel voor je! Dat geldt ook voor degenen onder jullie met haar paard een deel van de reportage zou willen doen. Oke, dat gezegd hebbende:

Stap 2, het plannen van jouw zwangerschapsreportage

Als je besluit om je foto’s door mij te laten maken, gaan we aan de slag. We prikken een datum om en nabij je 32-36e week. Daarna gaan we samen bekijken welke stijl je mooi vindt en in welke hoek we het moeten zoeken. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Op Pinterest of op andere plaatsen op het internet vind je tegenwoordig heel veel beelden die je kunnen inspireren. Om je op weg te helpen met betrekking tot wat je aan kunt trekken tijdens de shoot ontvang je van mij per email een pdf met kleding- en stylingtips. Oja, en ik heb altijd een stapel jurken mee die je mag gebruiken.

Stap 3, het is zover (je shoot, nog niet je bevalling als het goed is…)

Op de afgesproken dag treffen we elkaar op de locatie die het beste bij jou past. En bij je partner als die meegaat. En je eventuele andere kinderen, bonuskinderen en/of honden. We nemen uitgebreid de tijd. Reken op anderhalf tot twee uur, maar we hebben geen haast. Ik niet in elk geval. Mocht het trouwens slecht weer zijn, dan hebben we daar van tevoren contact over en kiezen we of voor een andere datum op zo kort mogelijke termijn of we wijken uit naar een binnenlocatie.

Tijdens de shoot kun je van kleding wisselen, uitrusten, plassen 😉 (lees baby op je blaas), we slepen onze spullen naar verschillende mooie plekjes op de locatie zelf en gaan gewoon relaxt en ontspannen foto’s maken. Na afloop bewerk ik thuis de foto’s en stuur ik je dezelfde dag nog een sneakpreview. Ik werk met een all-in prijs waarbij je nooit hoeft te kiezen welke foto’s je het mooist vindt. Je ontvangt de hele bewerkte selectie op hoge resolutie via wetransfer.